Night of De Pier 2019


Voor de 12e keer organiseerde BB-Cool op zaterdag 6 april 2019 het regionaal bekende muziekfestival de ” Night of De Pier ” in Gasterij De Pier, Schansweg 3, Uden.

 

PUBLIEK, SPONSOREN, MEDEWERKERS EN NATUURLIJK ALLE MUZIKANTEN

BEDANKT !

HET WAS WEER EEN SUPER GEZELLIGE AVOND MET FIJNE MUZIEK EN EEN HEERLIJK PUBLIEK !

TOT VOLGEND JAAR 28 MAART 2020 !

Oude tijden herleven !

Deze versie had als thema ‘ Still alive ‘. Na het overweldigende succes van vorig jaar organiseren wij ook dit jaar weer een tribute festival.
De acts zullen in de huid van ‘ onze helden uit het verleden ‘ kruipen en deze zo origineel mogelijk neerzetten. Wij zijn erin geslaagd om een top set-up te contracteren, die u zal terugbrengen naar de jaren 60 – 70 – 80 !

BB-Cool zal ook deze keer een tribute van JOE COCKER verzorgen, met een verrassende afsluiting !

Tijdens de Night of De Pier 2019 hebben de volgende Tribute bands opgetreden:
(klik op de naam voor een nadere kennismaking)

PINK FLOYD
‘ The Dark Moon ‘

20.15 – 21.15 Brabantzaal
The Dark Moon is in 2016 opgericht door muzikanten die elkaar hebben gevonden door hun gezamenlijke liefde voor de muziek van Pink Floyd.

Na enige wisselingen in samenstelling is uiteindelijk de huidige band ontstaan bestaande uit :
Drums/zang – Marijn Schellekens
Basgitaar/zang – Suus Pennings
Gitaar – Edwin Kosters
Gitaar/zang– Wilfried Bastiaansen
Keyboard/zang- Erik-Jan Paauw

The Dark Moon is in staat de de juiste sfeer neer te zetten die zo bij de muziek van Pink Floyd past. De melodieuze gitaarpartijen, de geweldige sounds van synthesizers en de prachtige nummers brengen het publiek in de juiste stemming .

https://youtu.be/wSETwPqulGQ

BLONDIE
‘ Back to Blondie ‘

20.45 – 21.45 Terraszaal

One way or another, Heart of Glass, Atomic, Maria, Rapture, Call me, Denis. Slechts enkele hits die voorbij komen in de wervelende show van Back to Blondie. Voor de ‘ jongens ’ én ‘ meisjes ’ van toen herleven de jaren ’70 en ’80 meteen, tijdens het optreden van deze unieke Nederlandse tributeband. Niet voor niets werden ze in 2017 verkozen tot beste tribute van Nederland in de landelijke ‘Battle of the Tributebands’.
De 5 muzikanten van Back to Blondie kruipen in de huid van de legendarische, nog steeds optredende band. Ze brengen hun shows met enorm veel energie, plezier en creativiteit maar ook met aandacht voor licht, effecten, presentatie én publiek.
Back to Blondie startte in 2015 als project. Door muzikanten met liefde voor de authentieke sound van de New Yorkse band. Maar zij bleken niet de enigen met passie voor Blondie. Een hele grote groep muziekliefhebbers blijkt toch stilletjes verliefd te zijn (geweest) op Debbie Harry. En had misschien wel een of meerder posters boven zijn of haar bed hangen. Maar ze kennen achteraf ook veel meer dan dat ene deuntje.

www.facebook.com/backtoblondie

BLACK SABBATH
‘ Sick Sabbath ‘

21.45 – 22.45 Brabantzaal

Er luidt een sirene… Plotseling wordt de ruimte gevuld met het snerpen van een stevig overstuurde gitaar. Al snel gevolgd door een knorrende bas en een pompende drums om de zang van de frontman te omlijsten : ”Generals gathered in their masses…!” brult de zaal mee: Sick Sabbath is in Town !!
De muziek en de act van Black Sabbath wordt net zo mystiek en zwart, als het origineel door Sick Sabbath neer gezet. Een muur van geluid zorgt voor een snel herkenbaar geluid. Dit is de oorsprong van heavy metal. In een feest van herkenning komen de nummers van de elpees “Black Sabbath” en “Paranoid” voorbij, vakkundig vertolkt door 4 ouwe rotten op muziekgebied met maar 1 missie: de muziek van Black Sabbath vertolken. Niet alleen de muziek, maar ook de act is als het origineel: front man (H)ozzy zorgt voor een natuurgetrouwe versie van Ozzy Osbourne, net zo leuk en wellicht net zo gek, maar altijd bezig met zijn publiek.
Sick Sabbath zorgt er voor dat je even mee terug genomen wordt naar de oorsprong van de heavy metal uit de jaren 70 en 80. Naast het oudere werk speelt Sick Sabbath ook meer recent werk, het DIO tijdperk en Ozzy nummers. Wees klaar voor een trip down metal-memorylane !

Wij spelen voor u vanavond …

1 War Pigs(sampler)
2 Behind the Wall of Sleep
3 Children of the Grave
4 Neon Knights
5 Sabbath Bloody Sabbath
6 Never say die
7 Iron Man TUNEN !!!!!!
8 Fairies wear Boots
9 Wizard
10 NIB
11 Paranoid
12 Toegift?(Heaven/Hell)

http://www.sicksabbath.nl

ELVIS PRESLEY
‘ Dirk Hamond en band ‘

22.15 – 23.15 Terraszaal

Door verschillende passies binnen de muziek is Dirk van Hamond sinds 2017 begonnen met het optreden als Elvis impersonator. Hij is continu bezig zijn stem en performance te verbeteren om te lijken op The King of Rock ’n Roll himself.

Na verschillende shows te hebben gedaan met een grote bezetting, is het nu tijd om ook met een kleinere bezetting het podium onveilig te maken.

https://www.facebook.com/ElvisDirk/

JIMI HENDRIX
‘ Stepping Stone ‘

23.15 – 00.15 Brabantzaal

De leden van Stepping Stone hebben ieder hun sporen in de muziek inmiddels verdiend in bands als Camilla Blue, Amberjacks en losse projecten. Zo komt begin dit jaar een single uit van een veelbelovende zangeres waaraan gitarist Jeroen Ansems heeft meegeschreven.
Stepping Stone doet niet aan een noot voor noot reproductie van de nummers met gekke pruiken op maar levert een echte live-set die zich kenmerkt door spontaniteit en improvisatie. Het is juist hierdoor dat vele Hendrix-fans Stepping Stone als zeer authentiek ervaren. Jimi Hendrix zelf was ten slotte een muzikant die vernieuwend was en muzikale risico’s nam: zowel in de studio als op het podium. Tel daarbij op het typische ‘ sixties ‘ geluid en speelwijze van de band en Stepping Stone belooft een ware ‘ experience ‘ te zijn.

Drums: Daan van der Vorst (oa. Camilla Blue)
Bas: Brian Frederiks (oa Red Zone Cuba, Amberjacks)
Zang en Gitaar: Jeroen Ansems (oa Sneaky Peas, Amberjacks)

https://nl-nl.facebook.com/SteppingStoneExperience/

JOE COCKER
‘ BB-Cool ‘

23.45 – 00.45 Terraszaal

BB-Cool is een 13 koppige Udense coverband die elk optreden tot een feest maakt. Passie voor de muziek en enthousiasme staan garant voor een spetterend optreden. Het repertoire bevat soul / disco / rock en funk covers en zij verzorgen een Joe Cocker tribute die niet van de echte te onderscheiden is !

Door de ruime bezetting met een blazerssectie, combo en meerstemmige zang kan elk gewenst optreden verzorgd worden.

Ook is BB-Cool bekend van het jaarlijkse door hun georganiseerde festival de ” Night of De Pier ” in gasterij De Pier in Uden.

www.bb-cool.nl

 

Sponsoren

” Night of De Pier ” wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren. Breng eens een bezoekje aan hun website.

gasterijdepierudensweekblad


quintes

logo show2all_orgvandeberg