Tribute act? Meld je aan voor Night of the Pier 2018

BB-Cool organiseert ieder jaar het regionaal bekende festival de “Night of the Pier”. Dit is een muzikale avond waarbij 6 bands verdeeld over 2 zalen afwisselend een optreden verzorgen. Ook in het komende jaar gaan wij de alweer 11e editie organiseren en wel op zaterdag 7 april 2018! Het thema voor deze uitgave zal zijn: “Tribute”.

Welke acts zoeken wij?
  • Wij zijn op zoek naar: (regionale) bands die een ‘60-, ‘70-, ‘80-jaren tribute act kunnen neerzetten in beeld en geluid!
  • Wij vragen: enthousiaste en muzikale publiekstrekkende bands met een tribute act voor een gezellig avondje uit met muzikanten onder elkaar.
  • Wij bieden: de gelegenheid voor een spetterend optreden, een plaats in de “hall of fame” van de “Night of the Pier”, professioneel geluid en licht, “verzorging van de inwendige mens” en een vergoeding van € 250.
Interesse? Schrijf je act in vóór 1 december
Bekijk de sfeerimpressie van Night of the Pier 2017

Optreden terras Gasterij De Pier

Op zondagmiddag 20 aug. is er weer het jaarlijkse Lazy Sunday optreden op het terras van Gasterij de Pier. Dit is ook  de locatie, waar BB Cool altijd repeteert.

Bij een lekker zonnetje, een heerlijk drankje en een heel enthousiast publiek belooft ’t weer  een fantastische middag te gaan worden.

Op zondagmiddag 3 sept. treedt BB Cool ook weer op tijdens de Mosselmiddag bij Grill Jambon op het Lievevrouwenplein in Uden.

 

Tiende editie van Night of de Pier was een groot succes !

De ongeveer vijfhonderd bezoekers hebben een prachtige avond gehad met veel sfeer en warmte.

Mede door alle goede optredens van de aanwezige bands zoals: De Dop, Ruizzz, The Specs, Dutch Roses, El Cid en BB Cool was ’t een avond, waar men volop kon genieten van Soul, Blues, Rock en Nederlandstalige muziek.

Ook de geluidsfirma Show2all uit Vorstenbosch zorgde voor een perfect geluid en een fantastische aankleding van de zalen met een complete lichtshow.

De organisatie wil graag iedereen bedanken, die een bij heeft gedragen aan het succes van deze tiende editie !

10e Night of de Pier speciaal evenement op 1 april 2017 !

De organisatie is nog volop bezig met het verder uitwerken van deze 10e editie van Night of de Pier, maar zal er zeker voor zorgen, dat de trouwe fans en bezoekers weer een ouderwetse gezellige avond gaan beleven.

Nadere informatie volgt op korte termijn via de lokale media.

 

Organisatie Night of de Pier.

Muzikaal mosselfestijn bij Jambon Uden

Jambon houdt zondag 4 september hun jaarlijkse mosselmiddag. Samen met BB-Cool wordt het een bourgondisch en muzikaal mosselfestijn op het Lieve Vrouwenplein in Uden.

Nieuwe bezetting, nieuw repertoire !

Op kermiszondag ‘s-middags vanaf 15:00 uur speelt BB-Cool 4 sets op het terras bij Gasterij De Pier. Onze nieuwe zangeres Cynthia en bassist Ruud hebben zich het ook deels vernieuwde repertoire inmiddels eigen gemaakt. Iedereen is hartelijk welkom. Live soulmuziek , dampende sfeer, een lekker drankje, dansen!

BB-Cool ook dit jaar weer bij Uden on Ice !

Uden on ice is hét winterevent van de regio, met 900 m² ijsbaan, Icetubebaan, horecapaviljoen, Uden on ice Sfeerproeverij, curling en nog veel meer!

Dit winterspektakel vindt plaats van 11 december 2015 tot en met 3 januari 2016 op de Markt in Uden.

Op zondagmiddag 3 januari 2016, on a lazy sunday afternoon, wordt het evenement weer afgesloten tijdens het Smeltfeest met een spetterend optreden van BB Cool in het horecapaviljoen van 16.00 tot 20.00 uur.

Zie ook de foto´s van ´t Smeltfeest 2014 !

Night of De Pier 2015 met veel jong talent !

Night of De Pier van 2015 zit er weer op. Een van de hoogtepunten : De Mother Funkers!
Dampende Funk met een hoofdletter F!
Verder waren er enkele nieuwe swingende bands, zoals Too Many Parrots, Groove Zone en Nona. Jong talent in de band Trouble, maar ook ervaren rotten in de muziek in The Vibro kings en The Rocking Sixties.
De avond werd weer sfeervol afgesloten met een spetterend optreden van de organiserende band BB-Cool.
Erik Vogels heeft tijdens deze avond weer een aantal optredens op film gezet, deze zijn te zien op Youtube.

Programma Night of de Pier 2015 weer vol soul, blues en rock !

Voor NOP 2015 hebben we weer een aantal zeer interessante bands kunnen strikken.

Het beloofd een spectakel te worden.
In het cafe is de style meer blues en rockabilly met een oude bekende van ons evenement namelijk de “VibroKings”.

De Brabant zaal hebben we dit jaar gereserveerd voor nieuwe bands. De bands zijn wel nieuw maar de muzikanten hebben allemaal de nodige ervaring. Gezien de bezetting en de muziekkeuze verwachten we hier bijzondere dingen mee te maken!

In de Terras zaal speelt natuurlijk BB-Cool , de band die dit evenement organiseert en hebben we nog een bijzondere verassing, we hebben opnieuw Slick & Suited kunnen strikken ! Vorig jaar speelden ze al de pannen van het dak ! Dit jaar hebben ze getourd in Schotland en is een EP in de maak.

Afijn, de komende weken gaan de bands zich 1 voor 1 aan u voorstellen.

Tot ziens op zaterdag 3 Oktober!!

Bandcoach en BB-Cool !

Woensdag 14 januari heeft BB-Cool een bandcoachsessie. Leuk en leerzaam! Er komt ook een redactioneel artikel in het blad ‘Bandcoach’. Wanneer het blad uitkomt, plaatsen we het artikel. We hebben er zin in!